Scouts

Opkomst: zaterdag 14.00u – 17.00u

Dit zijn jongens en meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar. De teamleider heet hopman. De scouts werken in patrouillevorm. Een pl (patrouilleleider) en apl (assistent patrouilleleider) hebben de leiding over de patrouille.

De scouts werken niet meer met thema-aanbod. Hun spelaanbod bestaat uit een groot aantal activiteiten. Zij moeten onder andere kennis hebben van koken op diverse soorten vuren, kamperen, pionieren (bouwen van toestellen en keuken met behulp van palen en touwen), kaart en kompastechnieken, omgaan met bijlen en het goed kunnen vellen van bomen, moeilijke tochttechnieken, sport en spel en creatieve onderdelen.

Hoewel de staf nog het overgrote deel van de voorbereiding van de programma's doet, moeten de patrouilles ook onderdelen zelfstandig voorbereiden en uitvoeren. Bij scoutingwedstrijden is hun leiding wel in de buurt, maar moeten zij zelfstandig een weekend lang samenwerken en activiteiten ondernemen.

De scouts hebben meerdere keren per jaar een weekend waarbij ze in tenten slapen. Daarnaast gaan zij op zomerkamp. De kampen worden meestal binnen een straal van circa 50 km van Heeze gehouden. Normaal gesproken leggen zij de afstand fietsend af.