St. Nicasius 60 jaar

De groep is opgericht op 2 april 1952. De groep werd opgericht door 4 man, Karel van Lierop, Gerrit van Dijk, Henk van der Zande en aalmoezenier Kreijbolder en begon als een echte verkennersgroep met uitsluitend jongens. Na een paar omzwervingen streek de groep neer op de huidige locatie aan de Muggenberg in Heeze. Eind jaren 70 ging de groep gemengd draaien, de gidsen uit de Spoorlaan voegde zich samen bij de verkenners en twee jaar later kwamen ook de kabouters naar de Muggenberg.

De groep bestaat inmiddels uit ruim 200 leden waarvan er 40 leidinggevend zijn en zij draaien wekelijks op hun locatie aan het Ekelpad (Muggenberg). Hier maken ze gebruik van twee mooie blokhutten die in de loop der jaren diverse malen zijn verbouwd zodat ze voldoen aan de eisen van deze tijd.
Het jubileumjaar gaat uitgebreid gevierd worden dit seizoen. Op 21 april 2012 wordt er een groepsdag met alle speltakken gehouden is er een receptie en aansluitend vindt de traditionele reünie plaats. Als feestelijke afsluiting van het jubileumjaar gaat de gehele groep aan het einde van het seizoen op groepskamp. Tijdens het groepskamp draaien alle speltakken grotendeels hun eigen kamp maar zal er ook een groepsdag zijn en krijgen de speltakken de gelegenheid om eens een extra bijzonder activiteit te gaan ondernemen. Hiervoor zijn al vele sponsors benaderd en gevonden. De locatie wordt voor de leden nog even geheim gehouden. Gedurende het seizoen zullen wij u op de hoogte houden over de verschillende jubileumfestiviteiten.